Snuff – Six of One, Half a Dozen of the Other

Alles moest ik van ze hebben, maar dan ook echt alles. Niet alleen de makkelijk toegankelijke langspelers maar vooral ook al die obscure singletjes en EP’s. Dat klinkt leuk maar wanneer je all-time-favourite-band Snuff heet is dat helemaal niet zo eenvoudig. De Londenaren maken er namelijk al vanaf 1986 een gewoonte van om zoveel mogelijk muziekjes op vage kleine labeltjes in nog kleinere oplages uit te laten geven. Allemaal even goed hoor, en vaak ook subliem vormgegeven, met de meest briljante hoesjes. Enfin, een ware speurtocht voor de verzamelaar. Tot overmaat van ramp nemen ze ook nogal eens een (tijdelijke) andere bandnaam aan en dus moet je er altijd scherp bovenop zitten om niets te missen. Zo heb ik ooit vier hele vage krakerskrantjes opgespoord waarbij vier verschillende singletjes – met daarop het complete oeuvre van het legendarische Guns n’ Wankers (ook alweer zo’n pseudoniem) – werden bijgeleverd. Speciaal voor naar een beurs in Duitsland gereden, om twee jaar later te merken dat er een mooie compilatie-CD werd uitgebracht met alles er op en er aan… Toch staat er een goed gevulde schoenendoos met al het mogelijke Snuff-vinyl bij deze jongen in de kast, een bezit dat voor mij goud waard is. Alleen dat verrekte vinyl he… Even snel een liedje opzetten is er niet bij. U begrijpt dan ook dat de compilatie Six of One, Half a Dozen of the Other door mij met gejuich wordt ontvangen. De eerste CD is volgeperst (25 nummers!) met ‘het beste van’, de tweede (24 nummers!) gevuld met exclusieve cadeautjes in de vorm van b-kantjes en rariteiten. In een klap (bijna) al die obscure nummertjes gedigitaliseerd en bij elkaar gezet, daar komt geen platenspeler meer aan te pas. Dat is nog eens een mooie manier om je trouwe fans te verwennen! Daarnaast is de CD ook de perfecte kennismaking met de fantastische punkliedjes – voorzien van trombone, Hammond-orgel en andere snuisterijen – voor de minder ingewijden. Toch is er nog iets om te treuren, want het verschijnen van dit overzicht, het gebrek aan nieuw materiaal plus het spoorloos zijn van de website zijn wel hele sterke aanwijzingen van het definitieve einde van de band. Maar ach, dat geintje hebben ze al zo vaak geflikt, daar geloof ik toch niet in!


mij=Fat Wreck / Sonic

Een reactie

  1. Jeroen

    Heb een cd van Snuff.. “Tweet Tweet My Lovely”: geweldig, extraordinaire, godlike, fantástico,…
    Met moeite ook nog enkele liedjes kunnen downloaden, en stuk voor stuk heerlijke liedjes. Ik kan het mij tweemaal herinneren dat ze naar België zijn gekomen, eenmaal in 2001 naar Groezrock, jammer genoeg de tijd voordat ik naar festivals ging.. en enkele jaren later in 2005 stonden ze op Broekrock. Ik ging naar hun site, keek bij tourdates, zag Belgium staan, was in de wolken, keek naar de datum.. was verdorie op vakantie! VAKANTIE :-‘( en heb ze nooit gezien, hopelijk komt die tijd nog, maar vrees er voor! Snuff is a band!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven