Soilwork – Stabbing the Drama

Maar liefst één miljoen euro bedroegen de kosten voor het dans- en muziekspektakel op de Dam in Amsterdam, dat in de Koninginnenacht het begin van de festiviteiten rondom het 25-jarige regeringsjubileum van ‘onze’ Koningin heeft ingeluid. Gratis was de toegang, maar nog bleek de interesse tanende en moest de inschrijftermijn om een kaartje te bemachtigen verlengd worden om alle stoeltjes gevuld te krijgen. Gelukkig is het op Koninginnedag zelf beter geregeld. Gebroeders Ko en Het Feestteam op het Museumplein, Mental Theo op het Rembrandtplein en natuurlijk is ook good old George Baker op het Spui weer van de partij. Toch ga ik elk jaar weer de stad in met Koninginnedag. Dit jaar wordt het echter anders. Terwijl de rest van de stad prat gaat op het muzikale aanbod, luister ik stiekem naar Stabbing the Drama van Soilwork. Al sinds de release vorige maand blijft dit album maar beter en beter worden. Voor degenen die na The Chainheart Machine zijn afgehaakt, zal dit album waarschijnlijk weer niet zijn waarop ze gehoopt hadden. Voor fans die al het werk daarna wel kunnen waarderen is het smullen geblazen. Iets agressiever dan zijn voorganger, staat dit album wederom vol met ijzersterke en heerlijke composities waarin meedogenloze gitaarriffs uitstekend gecombineerd worden met zeer pakkende zanglijnen. Het is dan ook niet te hopen dat het al te veel opvalt als ik zachtjes meezing met songs als “One with the Flies” en “Nerve”, terwijl op de achtergrond “Little Green Bag” voorbij komt.


mij=Nuclear Blast / Suburban

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven