Tres Tigres Tristes – 2

Normaal laat ik die boekjes die bij een cd voor wat ze zijn. Dat gehannes altijd met die dingen irriteert me. Maar ik moest het tekstboekje bij het tweede album, kortweg 2 geheten, van het Belgische Tres Tigres Tristes er wel uit peuteren. Ik dacht namelijk een bekend stuk tekst te horen en ik wilde dat toetsen op juistheid. Het bleek inderdaad juist. De tekst van “Filterregen” is inderdaad van een ander. Twee anderen zelfs. Paul van Ostaijen en Jan Hanlo komen er samen en zangeres Esme Bos en Bart Voet voorzagen de strofes van deze heren van een intrigerende partij muziek. Het is overigens sowieso een taalfeestje op 2. De eigen teksten van Tres Tigres Tristes (geschreven door Bos) zijn in het Engels. Maar Bos zingt net zo gemakkelijk een Portugees vertaald van Carlos Drummond de Andrade als een opgejaagd jazzy Frans chanson van de hand van Dick Annegarn. Of de Zuid-Afrikaanse teksten van Elisabeth Eybers. TTT trekt zich nogal weinig aan van de strakke Belgische taalgrenzen dus. Hetzelfde geldt voor de muziek. Daarin laat TTT zich ook niet in een hokje proppen. Soms kiezen ze voor een lichte jazzy touch – waar de driemanbezetting van zang, gitaar en blazer aangevuld met contrabassist Gulli Gudmundsson en drummer Anne Clarke. Je krijgt nogal wat voor je kiezen op 2, maar door de warme stem van Bos die als rode draad door de plaat loopt begeven de tijgers zich nooit in Drijfzand.


mij=LC Music

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top