Decibully – Sing Out America!

Het is op het moment dat ik dit stukje tik mooi weer. Mensen lachen, doen joviaal en zoeken de terrassen weer op. Niets menselijks is mij vreemd. Ik zit ook op een terras met wat vrienden aan een heerlijk witbiertje te nippen. Eén witbiertje maakt nog geen zomer, dat weet ik, maar dit hebben we dan alvast binnen. Op de lange zwoele zomeravonden wacht ik dan nog wel even. Het is ook pas april. ‘s Avonds moet ik het zonnetje dan maar zelf naar binnen halen. Dit kan prima met het album Sing Out America! van Decibully. Bij het beluisteren gaan er wat gezegden door het hoofd. Eén stoere bandnaam maakt nog geen metal. Eén falsetstem maakt nog geen Jeff Buckley. Eén banjo maakt nog geen folk. Eén album met semi-akoestische popliedjes maakt nog geen Travis. Toch brengt het derde album van de uit Milwaukee afkomstige Decibully zonnige breekbare popliedjes die mij naast eerder genoemde muzikale referenties, behalve de metal, aan For Stars en The Prayer Boat doen denken. Liedjes voor een goed humeur met ruimte voor een snik. Niets menselijks is mij vreemd. Wat mij wel verbaast is de titel. Sing out America! lijkt me namelijk te beperkt voor een band die ik eerder in Groot-Brittanië zou plaatsen. Sing out World! lijkt me dan ook beter. Of Sing out Ewie!, want ik heb deze cd immers al in huis. Proost mensen, dat het een fijne zomer mag worden!


mij=Polyvinyl / Bertus

Een reactie

  1. goed, vanavond (21 april) stonden ze dus in Winston, Amsterdam en wow, wat een superstrakke show zetten deze gasten neer!! jammer dat zo weinig mensen getuige waren van deze geniale band!
    maar goed, mocht je nieuwsgierig zijn geworden ,dan ga je de 22e april (vrijdagavond, komende avond dus) naar Cafe Dwaze Zaken (prins hendrikkade 50 amstrdm) om ze alsnog te kunnen bewonderen! je krijgt er dan nog twee singer/songwriters uit de states bij ook.. (o.a. Will Sartain)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven