VA – Everything Comes & Goes

Niemand zal in twijfel trekken dat Black Sabbath één van de invloedrijkste hardrock acts allertijden is. En één van de meest gecoverde bovendien. Het nadeel van veel dan deze covers is dat ze vaak te dicht bij het origineel blijven. Waardoor ze al snel flets afsteken bij het origineel. Platenlabel Temporary Residence wilde het anders doen en probeert al sinds 1997 een Sabbathtribute voor elkaar te boksen. Het moest een tribute worden met Ozzy-era Sabbath en er moest flink geëxperimenteerd worden door de deelnemende rock, folk en elektronische acts. Nou, experimenteren kun je wel overlaten aan bands als Grails, Matmos en Four Tet. Grails doet een intrigerende versie van “Black Sabbath”, waarbij hun strijkers de gitaarpartijen geweldig overnemen. Four Tet maakt zich “Iron Man” eigen, maar ondanks dat Kieran het nummer helemaal gestript heeft blijft het overduidelijk “Iron Man”. Het rare is dat ik in mijn hoofd Ozzy heel hard mee hoor schreeuwen zingen tijdens het nummer. Ik kan u vertellen dat dit een rare gewaarwording is in combinatie met de akoestische gitaren en drumcomputers van Four Tet. Het Curtis Harvey Trio maakt nota bene een country versie van “Changes” en het blijft geweldig klinken. Eigenlijk blijft alleen Racebannon met hun metal-core uitvoering van “Sabbath Bloody Sabbath” dicht in de buurt van het origineel. Ik heb wel eens het idee dat je pas kunt horen hoe goed nummers van een band zijn als ze fier overeind blijven in een hele andere uitvoering. Van Sabbath wist ik al dat hun nummers heel goed waren en Everything Comes & Goes bewijst dit eens te meer.


mij=Temporary Residence / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven