Grails – Red Light

“Tering ik blijf zo hangen in Red Light dat ik nog niet de kans gezien heb Burden of Hope te kopen.” “Sukkel! Ik zal je eens wat vertellen. Ik heb een tijdje geleden een avond zitten doorwerken en het liedje “Burden of Hope” op repeat gezet. Ik ging zo in mijn werk op dat ik het eigenlijk niet eens in de gaten had dat ik steeds naar hetzelfde liedje zat te luisteren. In de laatste bus zat ik flink aangeschoten en alleen van Zwolle naar Godvrezermuiden. Toen voelde ik mij hoe Tom Waits zich volgens mij vaak moet voelen. En boven bovendien wilde ik een beetje dood. Sindsdien kan Grails niet meer stuk. Prachtig. Je weet niet wat je mist. Red Light is eigenlijk een hele andere plaat.” “Goed, nu voel ik me nog dommer. Morgen ga ik Burden of Hope kopen.” “Tja, kan ik er wat aan doen? Burden of Hope had de intensiteit die Mogwai zo goed kan neerzetten. Red Light zou een soundtrack kunnen zijn voor een stomme film. “En dan het liefst één die zich afspeelt in lente en herfst. Geen winter en zomer voor Grails. Het wrede is dat als het dan echt losbarst…dan stopt het gewoon weer. Echt bruut.” “Ik voel melancholie waar ik lekker in weg kan kruipen. Een reden tot drinken. Ik hou van drinken” “Ik ook, maar ik kan er niet meer zo goed tegen. Tegen Grails wel.” “Het rare is: als ik ergens enthousiast over ben, wil ik er alles van weten. Grails is een uitzondering.” “Dat overkomt mij sowieso zelden dat ik een band tot het bot ontleedt, de muziek doet zijn werk goed genoeg bij Grails.” “Inderdaad. Hij staat nu wel strak op nummer twee van de jaarlijst.” “Ik vind Grails geen muziek voor jaarlijstjes. Eigenlijk het is muziek voor altijd.” “Ja, als ik dood ben dan mogen ze dit draaien.”

File: Grails – Red Light
File Under: Zo maar een gesprek over prachtige muziek
File Audio: [Dargai][World Made Flesh]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven