Nile – Annihilation of the Wicked

De stapel te recenseren titels is gestaag groeiende, maar ik kom er steeds maar niet aan toe. Mijn mp3-speler is afgeladen met het te beoordelen materiaal en toch blijf ik steeds weer hangen bij de eerste folder. Ik heb al geprobeerd de repeat functie uit te zetten, maar het werkt niet. Als de klanken van een andere band hun intrede doen, skip ik snel als een bezetene weer naar het begin van het nieuwe meesterwerkje van Nile, Annihilation of the Wicked. Ik wil naar niets anders luisteren. Het mooie weer kan mij niet van gedachte veranderen. Ik wil alleen nog maar de donkere, duistere en mysterieuze klanken van Nile tot mij nemen. Als de nieuwe Mozes drijf ik hopeloos verloren rond in mijn biezen mandje, wachtend tot de prinses mij uit het water zal trekken en mij als haar eigen zoon zal aannemen. Ze komt alleen niet. Langzaam maar zeker sijpelt het water in mijn mandje naar binnen en al snel ben ik helemaal ondergedompeld in het heilige water. Ontkomen aan de elfde plaag is onmogelijk. De combinatie van doom, death, authentieke instrumenten en Egyptische thematiek is net zo dodelijk als elk van de oorspronkelijke tien plagen. Ik verdenk de mannen van Nile er dan ook sterk van dat ze over een hotline met de Heilige Geest zelf beschikken. De bijbel is nooit compleet geweest. Het ontbrekende hoofdstuk is bij deze aangeleverd.


mij=Relapse / Suburban / Rough Trade

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven