Elwing – War

ACCENT LOCK: ON. Runnin thoew duh kerriots, boddiez in diekeeée, vojcless aizz of innòcunt, in nait off deeeé, marzing kenst dzie ennòmie, stràttegie unvòòlt, blòd of breefs hes sub die vijt, ar hoolie souhooóóóóóóls! ACCENT LOCK: OFF. Ik kon mijn lachen bijna niet inhouden toen ik het steenkolen-Engels van Elwing op hun tweede cd War voor het eerst hoorde. Epische powermetal uit Griekenland, die je in een strijdlustige stemming moet brengen. Dat is het stramien. Je verlangens aanwakkeren naar bloederige scenario’s op uitgestrekte slagvelden, waar je makkers half uiteengereten naast je liggen en je met je overige zielverwanten doorvecht totdat de laatste vijand met de overgebleven restjes van zijn medesnoodaards op zijn gezicht geplakt het hazenpad kiest. Manowar Goes Greek, Iron Maiden op de Acropolis en Metallica als slotact op de Olympische Spelen. Eerlijk gezegd had ik er weinig fiducie in. Maar zelfs het orakel van Delphi had niet kunnen voorspellen dat het toch zou lukken. Met al het vakkundig bij bovengenoemde goden geleende materiaal heeft Elwing het gepresteerd om tien eerlijke en pakkende songs te schrijven die zelfs de grootste pacifist nog aan het rellen krijgen. Grootste geheim is niet één of andere vergeten godendrank, maar de overdosis spelvreugde die zij ten gehore brengen. Deze mannen maken gewoon de muziek die ze leuk vinden en dat werkt. Na het horen van deze cd kan iedereen de landmacht aan.


mij=Black Lotus / Rock Inc.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven