Mary Timony – Ex Hex

‘Waar kan je voor wakker gemaakt worden?’ vroeg ze mij verleidelijk. ‘Iemand die in nood is mag dat,’ antwoordde ik wijs. ‘Of een leuke meid,’ zei ik terwijl ik haar diep in de ogen keek. De rest van het verhaal zal ik je besparen. Ik heb ook zo mijn privacy. Ik moest echter aan die vraag denken toen ik met een andere vrouw in bed lag, namelijk de Amerikaanse Mary Timony. De hele dag had ze van mij al de nodige aandacht gehad en nu had ze de eer om met mij deze nacht in te gaan. Mijn ogen vielen dicht, terwijl ze liefelijk tot mij zong. Ik was al heel ver in dromenland toen Mary plotseling een vreemd geluid ging maken. Ik werd wakker, glimlachte naar Mary en wist dat na dit rare eind een lange stilte zou volgen. Ik had de cd Ex Hex van Mary Timony immers al vaker voorbij horen komen. De volgende ochtend begon ik weer met de wat meer uitgesponnen rock met als basis een drum met hierover heen de gitaar van Mary zelf: niet te netjes, niet subliem, maar gewoon daar zijn alsof die er altijd geweest was. Een beetje à la Polvo, Shellac, The Breeders of hoe al die bandjes ook mogen heten. Nu is er echter Mary Timony (ex-Helium) die er een eigen draai aangeeft met haar eigen teksten en stem die een mindere versie is van Grace Slick versus Carol van Dijk. Vanavond mag deze relaxte mevrouw nog een keer met me naar bed, maar het rare einde programmeer ik weg. Zo leuk om me nog een keer wakker te maken is ze nou net weer niet.


mij=Look Out! / Sonic

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven