Favez – Old and Strong in the Modern Times

Voor de liefhebbers van de betere emopop mag de Zwitserse band Favez geen onbekende meer zijn. Al jaren denderen ze als een trein met hun strakke degelijke shows door het clubcircuit van heel Europa. En met de regelmaat van de klok worden de releases via het befaamde Stickman-label aan de man gebracht. Zoals de titel Old and Strong in the Modern Times reeds doet vermoeden doen de rockers uit Lausanne op deze inmiddels achtste plaat ook weer waar ze goed in zijn: felle rocksongs produceren die in de verte doen herinneren aan The Get Up Kids, Helmet en Fugazi. Maar vooral refereren aan Favez zelf. En haar vorige platen. Niet echt een “eind goed, al goed” dus. Hoewel de band absoluut kwaliteit heeft afgeleverd ontbreekt het namelijk aan de laatste stap. Geen bovengemiddelde songs, aparte wendingen of andere verrassingen. De aandacht van de luisteraar verslapt gaandeweg en aan het eind vraag je jezelf af of de cd niet al opnieuw is begonnen. Derhalve lijkt het erop dat de Zwitserse trein tot stilstand is gekomen. En wetende wat men zegt over “stilstand”…


mij=Stickman / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top