Favez – Bellefontaine Avenue

Knappe jongen die tot meer dan twee bands komt uit Zwitserland zo hij daarom gevraagd wordt. Yello, daar komen de meesten nog wel op. En een beetje metalhead die is blijven hangen in de jaren tachtig weet daar nog Celtic Frost aan toe te voegen. Favez zullen ze niet zo snel noemen. Hun vorige plaat From Lausanne, Switzerland maakte duidelijk dat daar wel hun roots liggen. Duidelijkheid staat sowieso hoog bij ze in het vaandel. Daarom noemen ze hun nieuwe CD maar naar de plek waar deze opgenomen is, Bellefontaine Avenue, noemen ze een op Motorhead leest geschoeide recht voor zijn raap nummer “Heavy Metal 10” en het nummer dat qua potentieel het meest kans maakt op een top-40-notering “It’s a Hit”. Waarom moeilijk doen als het gemakkelijk kan. Wat dat betreft zetten de Zwitsers je in “Emmanuel Hall” een beetje op het verkeerde been, want dat begint eigenlijk best ingetogen. De refreinen laten ook daarin al horen waar Favez verder garant voor staat: ongecompliceerde, gemakkelijk in het oor liggende liedjes met hoog meezinggehalte. Hierbij moet je denken aan Jimmy Eat World aangevuld met een mix van Weezer, Therapy? en af en toe een zwerfkei uit de rotstuin van Soundgarden, met als rode draad de kenmerkende ietwat heze ijle stem van Chris Wicky, die af en toe doet denken aan James Dean Bradfield van de Manic Street Preachers. Niet hemelschokkend, wel lekker.

File: Favez – Bellefontaine Avenue
File Under: From Lausanne, Switzerland

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven