Lawn – Backspace

My First Sonny Weismuller / Konkurrent

Na twee nummers van Backspace is het al duidelijk dat Lawn er geen gras over laat groeien en maar gelijk laat horen hoeveel ze gegroeid zijn sinds hun debuutplaat Lawn-dro-mat uit 2001. Die vooruitgang zal voor een groot deel ook te danken zijn aan de vele optredens die Lawn de afgelopen twee jaar gedaan heeft zowel in binnen- als buitenland (vooral Duitsland werd nogal eens aangedaan). Hierbij valt op dat ze als ze voorprogramma’s deden, dit bij steeds grotere acts was. Het hoogtepunt hiervan had het naprogramma van Queens of the Stone Age moeten worden, maar dat werd helaas voor hen afgelast. Al dat optreden heeft Lawn meer dan op Lawn-Dro-Mat een eigen smoel gegeven, waarbij vooral het tegendraadse duoslaggitaarwerk van de broertjes Van ‘t Veer (zoals bijvoorbeeld in opener “Tide”) opvalt. Ook zijn beiden er qua zang flink op vooruitgegaan. De ijle zang had van mij dan ook nog wel wat verder naar voren gemogen in de mix, die is er nu goed genoeg voor. En als ze dan hun zang ook nog eens combineren met de goddelijke stem van Anneke van Giersbergen (The Gathering) zoals in “Fix” ontstaat iets prachtigs, dat als single misschien nog wel een bescheiden hitje kan worden ook. Überhaupt heeft Lawn slim haar gasten gecast voor deze plaat. De tweede stem die CarmenKata hen ter beschikking stelt op onder andere het titelnummer, één van de mooiste nummers van de cd, is echt een perfect gekozen aanvulling en hetzelfde kan gezegd worden van de violen van Audiotranparents Andreas Willemse her en der op de CD. Enige klacht die ik nog heb is dat ze het gas wel iets vaker wat verder open zouden mogen draaien zoals in “Frontseat” wel gebeurt. Al met al drijft Lawn wat verder af van de post-rockrijtjeshuizen richting een eigen ontworpen huis en tuin. Met een gazonnetje, maar dat is logisch.

File: Lawn – Backspace
File Under: Indie Rock

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top