Herman Düne – Not On Top

Niet bekend met eerdere albums van het collectief Herman Düne, wekte de beluistering van Not on Top de indruk dat ik te maken had met een wat stuntelig bandje; onzeker ingezette gitaarsolootjes, de zang wat nasaal en voorzichtig. Later drong het echter tot me door dat dit gewoon de manier van spelen is van Herman Düne! Een hoog Hoempa-gehalte, een pingelende gitaar, soms wat armetierig aandoende ritmes, maar toch wel goede zang. Zo heeft de titelsong “Not on Top” een op het eerste oog een nogal klungelige gitaar-intermezzo, maar bij meervoudige beluistering is het gewoon briljant! Het is gewoon zaak even door de lo-fi presentatie heen te prikken. Banjo’s, minigitaartjes of fluiten, ze spinnen de melodietjes om de hier en daar best emotionele liedjes van zangers André en David-Ivar heen. In “Good for no one” vindt de zanger zichzelf maar niks, en zeker niet goed genoeg voor die mooie vrouw… Herman Düne bestaat uit verder nog uit Neman (alledrie de ‘achternaam’ Herman Düne?) en wordt voor dit album bijgestaan door de fijne stem van Lisa Li-Lund en Julie Doiron (op eko bass !?). Het geheel is ook nog eens in mono opgenomen. Tijdens het touren viel het hen namelijk op dat dat eerlijker was voor hun buschauffeur, die alleen de linkerspeaker kon horen… over excentriek gesproken. Deze anti-folk helden zijn oorspronkelijk uit Zweden afkomstig maar vermaken zich ook prima in Parijs of Brooklyn.


mij=Track & Field / Konkurrent

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven