The Generators – The Winter Of Discontent

Het is lente, ik heb een vrije dag en het pist van de regen. De kat heeft zojuist de halve woonkamer onder gezeken en blafte ook nog even een haarbal naar buiten toen ik de vloer net weer schoon had. Een topdag dus… Toch ben ik vrolijk! Uit mijn speakers klinkt al dagenlang The Winter Of Discontent, het nieuwe plaatje van The Generators. Een band waar ik tot mijn schaamte nog nooit iets van gehoord had, terwijl ze inmiddels al aan hun zevende productie zijn. De eerste luisterbeurt dreef me direct naar Google om te zoeken hoe het me in hemelsnaam ontgaan kan zijn dat Greg Graffin tegenwoordig de zanger van Social Distortion is. Niets te vinden natuurlijk, The Generators zijn immers gewoon zichzelf en combineren simpelweg het beste van de twee genoemde grootheden. Ik geniet van de mooie liedjes die het predikaat ‘punk’ totaal ontstijgen. Heerlijke melodieën met emotionele teksten en alles zo keurig ingespeeld dat je de gespierde mannen met tattoos er totaal niet bij voor kunt stellen. Stoere mannen met gevoel, oef, daar had je 15 jaar geleden toch niet mee aan moeten komen! Gelukkig wordt het plaatje uitgebracht op het fenomenale I Used To Fuck People Like You In Prison Records, en zit het alleen al daardoor met het imago van ruwe bolster toch wel goed. Ik weet beter en huppel nog maar eens door de kamer, knuffel de kat – ze kan er ook eigenlijk niets aan doen – en geniet met volle teugen. The Generators maken mijn dag!


mij=I Used To Fuck People Like You In Prison / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven