Social Distortion – Sex, Love and Rock'n Roll

God ja, het punkcomebackprogramma was nog niet compleet natuurlijk. Het wordt steeds doller en doller. Vandals, Bad Religion en The Descendents lieten de jonge garde al een ongenadig poepie ruiken op hun dit jaar verschenen albums. En daar kan nu Sex, Love and Rock’n Roll verschenen en beluisterd is Social Distortion aan toe gevoegd worden. In mijn hoofd – ik weet het het is en blijft een raar ding – was Social Distortion altijd de hardste van het stel, maar dat is natuurlijk niet zo. Mike Ness, die solo nog wel het één en ander uitbracht de laatste jaren, leek een solide team om zich heen te hebben verzameld voor Sex, Love and Rock’n Roll. Natuurlijk zonder gitarist Danell, wiens dood de donkerste dag uit de geschiedenis van Social Distortion was. Over dit verlies zingt Ness wel openhartig in “Don’t Take It For Granted”. Op Danell zijn plek staat nu Jonny “2 Bags” Wickersham (US Bombs) en die vult die opengevallen plaats waardig in. De plaats van bassist werd ook vacant na de opnames omdat John Maurer de Social Distortion pijp aan Maarten gaf en voor zijn familie koos. Met Rancid bassist Matt Freeman op zijn plek zal Social Distortion er niet slechter van worden op het podium. Maar een band die na bijna tien jaar stilte zo hard terugslaat kan niet slecht zijn op het podium. Sex, Love and Rock’n Roll staat vol met mooie liedjes vol woede, hoop en hartzeer. En bovenal: Social Distortion rockt als een goed onderhouden jaren 70 wagen, die net weer op zijn sloffen door de APK gekomen is.

File: Social Distortion – Sex, Love and Rock’n Roll
File Under: Met gemak door de APK
File Audio: [Reach For The Sky][Nickles and Dimes]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven