Rogue Wave – Out of shadow

Soms moet je eerst diep gaan om de top te bereiken. De val is niet prettig, maar als je de weg omhoog weer gevonden hebt blijkt dat het waard geweest te zijn. In 2002 raakte door een malaise in de computerwereld Zach Schwartz zijn baan kwijt. Hij vertrok naar New York om daar songs met behulp van enkele muzikanten en vooral een bevriende producer Bill Racine op te nemen. Gewapend met een volledig album keerde de multi-instrumentalist terug naar Oakland (Californië). De plaat werd onder de bandnaam Rogue Wave in een kleine oplage verspreid, en hier had ik bijna kunnen eindigen. Ware het niet dat er aan een de weg timmerend label Subpop was dat de plaat oppikte. Via dit label mocht hij op sleeptouw van de labelgenoten The Shins op zoek gaan naar wereldwijd succes. Ze brachten Out of shadow in 2003 met succes in Noord-Amerika uit, en nu is dus Europa aan de beurt. Wel moest er even een band om Zach heen gebouwd worden om het live te kunnen laten klinken, maar er zijn grotere problemen. Dat de productie van het album Out of shadow niet de duurste was, is eraan af te horen. De kwaliteit van de liedjes maken echter veel goed. Je moet het muzikaal ergens zoeken tussen: The Shins, The Beatles, The Byrds, Elliott Smith en Death Cab For Cutie. Het kwartje wilde bij mij eerst niet echt vallen, maar na een kleine tien draaibeurten gaf het langzaam haar geheimen prijs. Fris, dartelend als een jong veulen rent Out of shadow door mijn woonkamer. Het is echter niet altijd lente: “Everything is perfect till you came along.” Shit happens, maar er gebeuren gelukkig ook veel mooie dingen in het leven.


mij=Sub Pop / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top