VA – Popronde 2004

Een gratis cd die mij niet bevalt wordt al snel een bierviltje. De gratis Popronde 2004 cd van de Stichting Popwaarts is er ter promotie van een geselecteerd aantal Nederlandse bands die door de deelnemende poppodia en café’s op het podium gezet kunnen worden. Ze krijgen zo ook eens de gelegenheid buiten hun eigen regio op te treden. De Popronde trekt dit jaar weer door Nederland en doet vanaf 18 september jl. een tiental steden aan. Een sympathiek initiatief dus. Val als bandje maar eens op tussen die alleen al in ons land 18.000 andere bands. En mocht je al ergens een plek op het podium bemachtigen trek dan nog maar eens publiek. Het gaat helaas niet geweldig in het clubcircuit. Maar goed, ik zal niet afdwalen. Het gaat hier over de Popronde 2004-cd, en de vraag of het een bierviltje wordt of niet. De Popronde (-cd) laat horen wat de betere popmuziek in de ruime zin des woords momenteel te bieden heeft. Er is een goede selectie gemaakt, zoals: Blues Brother Castro, Bingo Trappers, Soda P, The Q Club, Vladimir en Blimey! Uiteraard zit er ook wel wat minder werk tussen, maar het kan niet altijd feest zijn. Het gaat om meer bekendheid, en een hoger bezoekersaantal. Ik hoop dat dit soort initiatieven het Nederlandse Popcircuit een broodnodige opsteker geven. Nieuwsgierig geworden? Ga kijken, het kost namelijk nulkommanadahelemaalniets. Ik bedoel maar, waar vind je dat nog? Neem er een lekker (niet gratis) biertje bij of wat je ook wilt, en je hebt ongetwijfeld een leuke avond. En mocht je de cd te pakken krijgen maak er dan geen bierviltje van, maar ga buiten de Popronde-optredens ook eens vaker naar een van deze bandjes kijken. Zij en de podia kunnen het gebruiken en verdienen het.

File: VA – Popronde 2004
File Under: Gratis, dat mag je als Nederlander niet missen
File Audio: [Ga ter plekke luisteren joh!]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top