Aereogramme – Seclusion (EP)

Ik ben nogal een mietje als het om bloed gaat. Als het op TV maar ruikt naar ziekenhuis, horror of iets dergelijks en er komt van dat rode lichaamsvocht in beeld, dan zap ik snel weg. Anders trek binnen de kortste keren mijn maag zich samen en word ik licht in mijn hoofd. Ik ontkwam er deze keer niet aan. Craig B., de zanger van Aereogramme, had een script geschreven voor een horrorfilm. Toen ik hun nieuwe EP Seclusion voor het eerst beluisterde was dat via de computer en dan krijg je – of je wilt of niet – die beelden door je strot geduwd. Maar wat schetst mijn verbazing, ik heb het bijna helemaal uitgezeten. Dat komt natuurlijk doordat de muziek van Aereogramme je naar je strot grijpt en je eigenlijk niet meer loslaat, maar ook doordat het bloed grotendeels ontbreekt. Ik moest en kon dus wel kijken. De beelden van de film maken de muziek nog wel een stuk beklemmender. Uiteindelijk vloeit er dan toch nog bloed en minimaliseerde ik het schermpje maar snel. De muziek bleef wel doorspelen en intrigeren. Aereogramme groeit verder en verder alle goede kanten op. Je kunt Mogwai als referentie noemen, maar net zo goed kun je ISIS en Dredg. Maar kruipt stiekum ook steeds meer richting Tool. Aereogrammes cover van Flaming Lips “Lightning Stikes The Postman” is ook wonderbaarlijk te noemen, maar het absolute hoogtepunt van Seclucion is Aereogrammes magnus opus “The Unravelling”, waar in 10 minuten alles langs je heen vliegt waar Aereogramme voor staat en dat is veel. Om dat te ontrafelen ben je wel wat draaibeurten zoet.

File: Aereogramme – Seclusion (EP)
File Under: Eng (en goed)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top