Deadstring Brothers – Deadstring Brothers

Ergens in de tijd dat de Rolling Stones Exile On Main Street opnamen, waren Keith Richards en Gram Parsons vrienden geworden. Keith Richards deelde zijn dope en Gram Parsons zijn ideeën over countryrock. Het gerucht ging toen dat Mick Taylor uit de band zou worden gezet en dat Gram Parsons zijn vervanger zou worden. Derig jaar lang is dat afgedaan als niet meer dan een gerucht, maar het lijkt er op dat er een kern van waarheid in zat. De sessies die men samen deed klonken meer dan goed, alleen zat de snelle dood van Gram Parsons een verdere samenwerking in de weg. Nu zijn die sessies dan toch uitgebracht. De naam van de band is uiteraard verzonnen: Deadstring Brothers. Ongetwijfeld verwijzend naar de overleden Gram Parsons. Niet waar, (bijna) allemaal gelogen. Maar als u deze plaat zou horen en bovenstaande regels in het CD-boekje zou lezen, zou u het geloven. Het is overigens niet alleen de geest van Gram Parsons en de Stones anno 1972. Denk ook aan de verhalen van Hank Williams en andere goden uit de countrywereld (Long Black Veil, ooit als eerste opgenomen door Johnny Cash, besluit de plaat). En dan te bedenken dat Deadstring Brothers uit Detroit komt, een stad die hierbij haar naam Rock City subiet mag inleveren. Een andere zoon van Detroit, White Stripe Jack maakte ook al een overstap door met de grande dame van de countrytrash Loretta Lynn een plaat op te nemen. Detroit Country City, hierbij gemunt.

File: Deadstring Brothers – Deadstring Brothers
File Under: Detroit Country City
File Audio: [27 hours][Entitled]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven