Iron Mask – Hordes of the Brave

Ik had een rare wens. Ik wilde graag nog een keer een echte Center Parcs bezoeken voordat ik dertig jaar zou worden. Vroeger ging ik altijd naar die nep-vakantieparken, zoals Landal Greenparks. Inderdaad, met zo’n ijskoud subtropisch zwemparadijs en huisjes met minuscule slaapkamers waarin je net tussen de twee daar aanwezige stapelbedden kon doorlopen. Ook wel leuk hoor, maar het verblijf afgelopen week in een echt luxe cottage was toch een stuk aangenamer. De Villeroy & Boch toiletpot, de Bruynzeel keuken en de Whirlpool magnetron, het was er allemaal. Geen goedkoop surrogaat, maar originele kwaliteit. Die originaliteit mis ik een beetje op Hordes of the Brave van Iron Mask. Niet dat gitarist Dushan Petrossi daar dan volgens eigen zeggen naar op zoek is, maar dat is wel iets waarmee een band binnen het powermetal genre nog een beetje kunt opvallen. Op het muzikale kunnen van de band is weinig aan te merken. Dushan speelt als een afgestudeerde leerling van Malmsteen en de nieuwe zanger Goetz Mohr heeft bovendien een prima strot. Na meerdere luisterbeurten is er echter nog steeds niets blijven hangen van de nummers tussen de prima opener “Holy War” en de aardige afsluiter “Troops of Avalon”. Daar kan zelfs de spatzuivere productie niets aan veranderen. Als je niets tegen een Euroshopper biertje hebt, kun je gerust eens een slokje nemen. Als je liever Hertog Jan drinkt, dan kan dit schijfje je dorst niet lessen.


mij=Lion Music / Bertus

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven