Louis XIV – The best little secrets are kept

De vlag hangt uit. De slingers hangen aan het plafond. De ballonnen zijn opgeblazen. Het gebak staat klaar. Het is namelijk feest in mijn huis. Ik heb namelijk via de importkanalen de nieuwe plaat van Louis XIV binnen. Joehoe! Eerder dit jaar was er al de o-zo-spetterende EP Illegal Tender die mij deed uitzien naar dit eerste volwaardige album. Dit blijkt helemaal terecht te zijn, want wat maken deze Amerikaanse heren toch een fijne nummers. Drie van de tien songs verschenen eerder op de eerdergenoemde EP, maar de rest doet er niet voor onder. Eerder schreef ik dat Louis XIV verder gaat waar de glamrock van Marc Bolan en David Bowie ophielden. Hier wil ik nu nog een naam toevoegen: Slade. Referenties naar bands die het nu lekker doen zijn Franz Ferdinand en Electric Six. Songs die gaan over sex, drugs en rock ‘n’ roll leveren naast de blote achterkant van een mevrouw een waarschuwingssticker op. Geheel terecht, want laat dit niet slingeren. De jeugd kon dit dan namelijk wel eens oppakken en het tot een grote band maken. Zo verging het Franz Ferdinand immers ook. Dit zou echter wel eens tot verval van waarden en normen kunnen leiden. Het is dan ook maar goed dat deze plaat hier nog niet te krijgen is. De titel The best little secrets are kept zeg dan ook wel genoeg. Vertel het niet verder. Dit is namelijk retegoed. Over de inhoud van mijn feestje thuis zal ik het hier verder niet hebben, maar wat is ze lekker.


mij=Atlantic / Import

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven