Jeff Healey Band – Live at Montreux 1999

In 1988 was daar plots de Jeff Healey Band. De cd See the light kreeg aandacht omdat de gitarist blind was en met de gitaar op z’n knieëen speelde, maar ook omdat hij voor zo’n broekie heel volwassen blues maakte. Na die eerste cd leek de onbevangenheid en zelfs de interesse in het opnemen van cd’s snel te verdwijnen bij Jeff Healey. In 1995 was de vierde cd bij gebrek aan materiaal al een weinig geïnspireerde covers-cd en de volgende twee cd’s waren zelfs verzamelaars. In 2000 volgde eindelijk weer nieuw werk maar sindsdien is zelfs de bandsite al niet meer bijgewerkt! Meer aandacht lijkt Healey te hebben voor zijn eigen bluesclub, waar hij wekelijks optreedt. Het verbaast dan ook niet dat de nieuwe cd een live-cd is met opnamen uit 1997 en 1999. Dat zou gezien de voorgeschiedenis ook zomaar eens de laatste cd ooit kunnen zijn. Is dit dan in elk geval een mooi afscheidskadootje? Ja en nee. Het is Healey live en dus op z’n best. Alle krakers van de eerste twee cd’s staan er op plus de Doors-cover “Roadhouse Blues”, bekend van de film Road House. Met Pat Rush is er een prima tweede gitarist bij, die ook mag laten horen dat ‘ie wat kan. En toch, de band lijkt zich erg bewust van het feit dat er live-opnamen gemaakt worden en speelt vaak net iets te braaf. Met als gevolg dat dit een goede live-cd is zonder dat de vonken er vanaf spatten. “Goed” heeft helaas nog een vergrotende én overtreffende trap…


mij=Eagle / PIAS

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven