JP Den Tex – Emotional Nomads (music that inspired the film)

Alweer een nieuwe cd? Dat was mijn eerste gedachte bij het zien van de nieuwe plaat van JP Den Tex. Eerder dit jaar schreef ik immers al een stukje over de eind 2004 uitgekomen cd: La Jeune Fille Au Chewing Gum. Er bleek echter een goede reden om een nieuwe release uit te brengen. JP Den Tex is namelijk met zijn voormalig band Emotional Nomads eind jaren 90 gevolgd en deze opnames zijn als zogenaamde road movie op het witte doek te bewonderen. Nu moet ik helaas melden dat ik deze film nog niet mocht zien, maar wel de release van de cd Emotional Nomads – oh, wat een toeval – mocht beluisteren. Ik kan je vertellen dat dit veelbelovend is voor de film. Americana, singer-songwriter, chansons, roots, John Hiatt, Willy Deville zijn termen c.q. artiesten die zo in mij opkomen. JP Den Tex vormt hier een welkome Nederlandse aanvulling op met een band in topvorm en nummers die een warm gevoel oproepen van een band die op zoek is naar liefde. Hip en vooruitstrevend is deze muziek niet, maar ik maal hier niet om bij zoveel kwaliteit. Alweer een nieuwe cd was dus een domme eerste gedachte die ik maar meteen verander in gelukkig weer een nieuwe cd. Voor de verzamelaars van alles wat met Jiskefet te maken heeft is dit overigens verplichte kost. Er is namelijk een aanstekelijke clip toegevoegd waarop ze liefdevol meespelen.


mij=Corazong / Munich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top