South San Gabriel – The Carlton Chronicles: Not until the operation's through

Eind vorig jaar stond ik na afloop van een prachtig solo optreden van Will Johnson oog in oog met deze held. Ik wist niet veel uit te brengen. Wat zeg je immers tegen iemand die je diep bewondert? Ik bedankte hem voor het optreden en de mooie muziek. Ik durfde nog net te informeren of hij nog met één van zijn bands Centro-matic of South San Gabriel in ons land zou komen. Dat bleek het geval. In 2005 zou hij een tour door ons land doen n.a.v. het nieuwe album van South San Gabriel. Die tour gaat eerstdaags plaatsvinden, maar de plaat is er al met de overweldigende titel: The Carlton Chronicles: Not until the operation’s through. Toen ik later de poster van deze nieuwe plaat zag hangen in de etalage van de platenwinkel waar ik voorbij liep wist ik al dat er geen ontkomen aan was. Die moest ik hebben. Zo geschiedde. Johnson gebruikt het project South San Gabriel voor zijn meest introverte werk, maar dan opgenomen met een ruime sortering aan muzikanten. Het zijn nummers die melancholische alt.country liefhebbers zeker zullen bekoren. De liedjes vertellen een verhaal vanuit het perspectief van Carlton the Cat. Alhoewel deze plaat minder persoonlijk is dan de hiervoor verschenen soloplaat is het weer een geweldige release. Als ik Johnson weer eens tegen mocht komen zal ik hem de ultieme vraag stellen of hij nog platen kan maken die minder van kwaliteit zijn. Als ik dat tenminste durf.


mij=Munich

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven