Tracy Bonham – Blink The Brightest

De Nationale Popquiz was afgelopen weekend weer erg geslaagd. File Under was met maar liefst vijf man vertegenwoordigd in Amstelveen. The Awesome Foursome, het team dat louter uit File Under-mensen bestond, eindigde in het rechterrijtje. Daarover waren we wel een beetje teleurgesteld. Net zoals we ook teleurgesteld waren over het ontbreken van de puzzel. Daarin werd de voorgaande jaren altijd aan de hand van theorievragen muziekkennis getest. Soms pure feitjeskennis, soms cryptische omschrijvingen. Er had dus zomaar een vraag in kunnen staan als: ‘Nam tien jaar terug de pink uit Pinkpop erg letterlijk, glimt nu weer als nooit tevoren!’ Het antwoord zou dan multi-instrumentaliste Tracy Bonham geweest zijn. Wie herinnert zich niet haar roze pruik en puike show op Pinkpop? Ik vrees meer mensen dan het aantal dat weet dat ze net een nieuwe plaat – Blink The Brightest – uitgebracht heeft. Echt productief was Tracy Bonham dan ook niet de afgelopen tien jaar. Na The Burdens Of Being Upright (met “Mother Mother”) moesten we al lang wachten op het behoorlijk hard rockende Down Here. Daarna bleef het weer angstvallig stil. Op het nu via Rounder verschenen Blink The Brightest klinkt ze veel ingetogener. De nummers liggen merendeels ergens tussen Sheryl Crow en Joni Mitchell in. Al doet ze in “Wilting Flower” zelfs een beetje Air-achtig aan. Muzikale vrienden waren haar klaarblijkelijk niet vergeten, want ze krijgt onder andere hulp van Eels-drummer Butch en toetsenist Mitchell Froom. Zelf speelt ze naast gitaar, piano en keyboards vooral eerste viool, ze is natuurlijk niet voor niets een klassiek geschoold musicus.


mij=Rounder / Munich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven