Weird War – Illuminated by the Light

Ik ga als man van de goede smaak iets verklappen. Het leek een beetje gebeurd te zijn met die goede smaak. Ik koop en draai tegenwoordig namelijk zogenaamde disco met als laatste aanwinst de verzamelaar Disco Flyer. Hierop staan o.a. de hits van Chic (“Le Freak”), Sister Sledge (“He’s the greatest dancer”) en Chaka Khan (“I’m every woman”). Nu is dit wel de betere disco, uiteraard, met de nodige funkinvloeden en een logisch vervolg op Curtis Mayfield (“Move on up”) en Sly and the Family Stone (“Dance to the music”). Gelukkig sta ik niet alleen in de ontdekking van de funk en de mix met andere muziek. Ik ben nu namelijk hip met de debuutplaat van de Amerikaanse Weird War. Ze brengen namelijk funk gemengd met jaren’70 disco en rock ‘n’roll. En is bovendien dansbaar. Jawel! Illuminated by the Light heet het ding en is helemaal te 2005. Er zitten een paar lekker voltreffers tussen die mij helemaal blij maken. Helaas ook een enkele mindere, maar dan vallen de andere beter op zal ik maar zeggen. Het mooiste is echter dan ik me helemaal niet meer hoef te schamen. Ik ben hip. Ik heb goede smaak. Ik ben gered door het licht.


mij=Drag City / Munich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven