Jet Circus – Look At Death Now

Zeven hoog wonen heeft zo zijn voordelen. Muggen halen die hoogte zelden en mochten ze het per ongeluk toch halen dan zijn ze blijkbaar te moe om nog te steken. Vliegen steken niet, maar halen zeven hoog wel. Zeker in deze tijd van het jaar, met continu de balkondeur open, maken vliegen er binnen soms een feestje van. Zo nu en dan wordt het gezoem me te dol en grijp ik de vliegenmepper. Pets! Pets! Pets! Nou ben ik best handig in dat gemep, maar die vliegen hebben knappe schijnbewegingen in huis. Dat is het lekker om muziek op te hebben staan waarmee je lekker ritmisch kunt meppen. De nieuwe Jet Circus is daar perfect voor. De band – inmiddels soloproject – van Christian rocker Ez Gomér (ex-Leviticus) was eindelijk weer in staat materiaal uit te brengen en heeft dat gedaan in de vorm van Look At Death Now. Het is een lekker sleazerock-plaatje geworden deze keer. Geen ingewikkelde of vernieuwende dingen, maar lekker stampende rock van de eerste tot de laatste minuut. De stem van Gomér zit ergens tussen Vince Neil en Blackie Lawless in en vergt dus enige gewenning. De songs zijn niet wereldschokkend maar van voldoende niveau en het gitaarwerk – voornamelijk verzorgd door Sayit – is lekker stevig en stuwt samen met de lekker vet gemixte bas de boel goed voort. Al met al is dit een lekker plaatje vol vakkundig gemaakte stadionrock. Of ze die stadions ook gaan halen is nog maar afwachten, maar mijn cd-speler haalt dit schijfje wel vaker. Zeker bij lekker zomerweer en een vliegenoverschot. Pets!


mij=Rivel / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven