Artimus Pyledriver – Artimus Pyledriver

Helaas heb ik nooit het genoegen gehad om AC/DC live te mogen aanschouwen. Het kwam altijd net niet uit qua tijd, plek of financiën. Ik vrees dat deze leemte ook niet meer gevuld gaat worden, want ik zie de heren niet nog een keer deze kant opkomen. Dan moet ik dus maar gaan zoeken naar alternatieven voor deze Aussies om eenzelfde live-kick van te krijgen. Artimus Pyledriver zou hiervoor zomaar eens in aanmerking kunnen komen. Als ik de bio moet geloven heeft Ruyter Suys van Nashville Pussy er een teringhekel aan om na de heren het podium op te gaan omdat de heren zo vernietigend uit kunnen pakken. Dat verbaast me niets, want dat doet Artimus Pyledriver op hun titelloze debuut namelijk ook al. Het ‘gezang’ dat zanger Dave Slocum zijn strot uit laat komen lijkt af en toe wel eng veel op die van Brian Johnston. Gelukkig doet zijn band geen poging om de rest van AC/DC te kopiëren. Die tappen uit een heel ander (whisky) vaatje. Artimus Pyle was immers de drummer van Lynyrd Skynyrd die omkwam toen het vliegtuig van die band uit de lucht flikkerde. Artimus Pyledriver gaat een stukje verder de hardere kant op dan Lynyrd Skynyrd en neigt af en toe zelfs naar Motörhead-achtige taferelen. Lekkere smerige en ongecompliceerde recht-toe-recht-aan heavy Southern rock. Ik hoop dat ze snel naar Europa komen om hier de boel ook in vuur en vlam te zetten. Als ze dan maar wel hun eigen tourbusje thuislaten, want ze schijnen al meerdere optredens te hebben moeten cancellen doordat die dienst weigerde. Zul je altijd zien dat dat net zal gebeuren als ik ga kijken…


mij=Buzzville / Suburban

2 reacties

  1. hans talsma

    zover deze band al is genoemd naar Artimus Pyle, wat ik niet uitsluit maar ook niet direct voor waar aanneem, geldt dat A.P. zelf niet het leven heeft verloren bij de vliegtuigramp waarbij een aantal leden van Lynyrd Skynyrd is omgekomen. Zover mij bekend leeft de beste man ook nu nog en heeft hij een tijd een eigen band gehad met zijn naam. Die moet dus niet worden verward met deze groep. Gezien de naamovereenkomsten is mij zo niet duidelijk waarop de naam hiervan is gebaseerd en indien wel naar de drummer is genoemd wat daarmede de connectie is. Maar dood is hij beslist niet.

  2. Mark Maas

    Inderdaad…Artimus Pyle leeft en Brian Johnston heet Johnson van zijn achternaam. Mmmm… informatie is echt overal te krijgen. Artimus speelt al lang niet meer in Lynyrd Skynyrd. Dacht je daarom dat ie dood was.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven