Malcolm Middleton – Into the Woods

Er zijn van die momenten dat je alles door een donkere zonnebril ziet. Er zijn momenten waarop er geen straaltje zon door de wolken lijkt te willen komen. Pessimist Malcolm Middleton heeft veel van die momenten gehad. Het liefst bleef hij de hele dag maar binnen zitten. Gelukkig heeft hij dat niet gedaan en kwam hij ook nog wel eens in een studio, met als resultaat zijn tweede solo-album Into the Woods. Op zijn vorige album vonden we het magistrale, maar droevige “Crappo the Clown” met autobiografische trekjes. Malcolm, bekend van Arab Strap, weet zijn droefheid nu echter wel een aangename wending te geven door de muziek opwekkend te maken. Ook nu weer word je als luisteraar belaagd met emoties als onzekerheid, eeuwige twijfel en eenzaamheid, maar wel met een vette knipoog. Het is niet anders, lijkt de zanger te zeggen, laat ik er dan maar het beste van maken dan. Het is dan ook absoluut geen beproeving om de cd nog maar eens te draaien. Met de hulp van streek- en labelgenoten van Delgados en Mogwai zijn er zelfs dansbare momenten te vinden (“Happy Medium”, met een beatje erbij!). Folkinvloeden, piano’s, violen, alles wordt van stal gehaald in de gevarieerde line-up van de liedjes. Go Malcolm, go!


mij=Chemikal Underground / Konkurrent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven