Noumena – Absence

De noumenale wereld is het tegenovergestelde van de fenomenale wereld. De fenomenale wereld is onze eigen, alledaagse werkelijkheid, terwijl de noumenale wereld de impliciete werkelijkheid behelst, de wereld die alleen door buitenzintuiglijke waarnemingen ervaren kan worden. Voorbeelden van noumena zijn Boeddhas Dharma en het Goede van Plato. Indien door meditatie deze andere wereld wordt bereikt, krijgt het bewustzijn toegang tot ongelimiteerde energie. Volgens Kant is het noumenon echter niet te benaderen en met Absense, het tweede volwaardige album van het Finse Noumena, zal de verbinding met deze andere wereld ook niet tot stand worden gebracht. Noumena zoekt het als zovele in de melodieuze death metal hoek, waarbij vooral aansluiting is gezocht bij wat In Flames liet horen op The Jester Race. Op Absence klinken dezelfde dubbel ingespeelde, melodieuze gitaarpartijen en is de grunt lekker diep, maar dit album mist gewoon de nodige originaliteit. Door het eentonige drumwerk ontbreekt het bovendien aan de nodige hoogtepunten. Nergens wordt eens lekker overgeschakeld naar een rollende dubbele bass of een hoger tempo, waardoor dit album rustig voorbij kabbelt, zonder ergens voor een enorme energiestoot te zorgen. Dat is aardig voor een hete zomeravond, waar elke vorm van opwinding al een waterspektakel onder je oksels oplevert. Voor degene die echter op zoek zijn naar het juiste medium om hogere realiteitsniveaus te bereiken, zal er nog even doorgezocht moeten worden.


mij=Spikefarm / Bertus

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven