Minotaur Shock – Maritime

“Men onderscheidt drie soorten muziek. De ene komt alleen door de mond tot stand, bijvoorbeeld de zang. De tweede zowel door de mond als de handen, zoals bij citerspel met zang. De derde alleen door de handen, bijvoorbeeld citerspel zonder zang. Dus de muziek komt tot stand of alleen door de mond, of door mond en handen, of door alleen de handen.” Zo schijnt Plato (427-347 v.C.) volgens zijn biograaf Diogenes LAËrtius gezegd te hebben. De Griek kon met de beste wil van de wereld niet voorzien wat er zich allemaal nog zou ontwikkelen, maar met enige fantasie is het tweede album Maritime van Minotaur Shock wel te scharen onder ‘citerspel zonder zang’. Het eenmansproject van de Brit David Edwards maakt kleine, warme electronica. Maar het is toch echte handenmuziek: instrumenten als xylofoon, fluit en klarinet hebben een prominente plaats in de kleine orkestrale kunstwerkjes. Waar single “Vigo Bay” en het eropvolgende “Six Foolish Fishermen” het tempo nog erin houden, is de rest van het album kalmer. “Luck Shield” begint als één van Radiohead‘s recente electronica- experimenten en eindigt met een lome vierkwartsbeat. Je waant je bijna in de duinen, met de schaduwen van de wolken en de meeuwen om je heen. Onopvallende subtiele relaxmuziek, die zich eerlijk gezegd wel wat gemakkelijk naar de achtergrond laat dringen. En wat zou Plato gedacht hebben van het fraaie pastelkleurige artwork, met de afbeelding van een drijvend horloge in zee?


mij=4AD / V2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven