Moodorama – Mystery In A Cup Of Tea

Ik zie in de spiegel hoe ik probeer te verbloemen dat ik aan het vechten ben tegen de slaap. Toen ik daarnet met mijn hoofd achterover in de spoelbak lag en de heerlijk geurende shampoo met het water precies op temperatuur uit mijn haardos werd gespoeld, was ik volgens mij even een paar seconden weg. In slaap gesukkeld op de downtempo beats van Tosca. Het a-ritmische getik van de knippende schaar kan me nog net wakker houden. Wij noemen onze kapper altijd de loungekapper. Hij had eens van een goede bekende een PC overgenomen met honderden empeedrietjes erop. Alleen maar loungemuziek. Van die zut waar ze de een na de andere verzamelaar met een naam van een hippe strandtent erop hadden vol gezet. Inmiddels klinken er al zes jaar lang dag-in-dag-uit dezelfde deuntjes van volgelingen van de kabbelkoningen Kruder en Dorfmeister uit de PC-boxjes van mijn kapper. Ik zal hem bij een volgend bezoekje eens dit vierde album van Moodorama kado doen. Daar kan hij zich geen buil aan vallen. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat ik dan ook eens wat nieuws hoor als ik mezelf een nieuw kleurtje laat aansmeren en vervolgens anderhalf uur in die authentieke kappersstoel met een stapeltje oude jaargangen Quotes moet zien door te brengen. De vleugjes Nu-Jazz en frisse vocalen zorgen er dan wel voor dat ik wakker blijf.


mij=Audiopharm / Rough Trade

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven