Roland 'Lut' Luttik / Chelsea Hotel

Het curriculum vitae van Roland ‘Lut’ Luttik herbergt klinkende namen uit de Nederlandse pophistorie. Hij was één van de oprichters van Drippin’ Honey en Jack of Hearts. Nu debuteert hij solo met Songs From A Lonely Room, een kort album met negen nummers waarvan “The Lonely Room” als afsluiter nog eens terugkeert, compleet met symfonisch blaasorkest Soli, dan “Back In The Lonely Room” geheten. Tussen deze twee nummers komen drie covers en nog vier eigen nummers voorbij, waarvan één in het Nederlands. Sobere, tussen country, blues en pop heen en weer schipperende liedjes waarbij Lut zichzelf veelal begeleidt op elektrische gitaar, waar soms akoestisch gepaster geweest was. Ik moest even wennen aan de donkere stem en zijn accent als hij Engels zingt. Misschien dat ik daarom het Nederlandstalige en aan Thé Lau herinnerende “Ik Ben God” wel het beste nummer vind van dit verder prima solodebuut.
Chelsea Hotel is ook gebouwd op het fundament van klinkende namen uit de Nederlandse pophistorie. Onder andere Trio Bier en Tröckener Kecks waren vorige bands van de diverse leden. In sommige nummers op Don Quijote doet Chelsea Hotel denken aan de Nits. Verderop op het album vertoeven ze ergens links van het midden tussen Mike Scott en Bob Dylan, vooral ook door de stem van Rini Dobbelaar die ook alle liedjes schreef. Een beetje sneu voor hem en de rest van de heren is dat net in het absolute prijsnummer van de plaat Ellen ten Damme de show steelt wanneer zij een duet aangaat met Dobbelaar in “Cherry Red Car”. Doordat dit nummer zo leuk is zou je bijna gaan zeggen dat de rest tegenvalt, wat een onterechte conclusie zou zijn.


mij=Eigen Beheer en Rossinant / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven