Scaar – The Second Incision

Nee, dit is niet de nieuwe band van Syb van der Ploeg. Dit is ook niet de titel voor het nieuwe doe-het-zelf-programma van Nico Swinkels of voor de vervolgserie van Medisch Centrum West en dit is al helemaal niet Arjan Ederveens vervolg op Creatief met kurk. Scaar is een uit Zweden afkomstige band, die zijn tweede snijwerkje heeft uitgebracht via het Nederlandse Karmageddon Media. Daar begrijp ik echter helemaal niets van, want ik kan me namelijk niet voorstellen dat er in Nederland, of zelfs daarbuiten, geen betere bands te vinden waren om cd’s van uit te brengen, dan dit zeer middelmatige knipwerktuig. De zogenoemde moderne trash op The Second Incision wordt in midtempo gespeeld en is vooral erg scaai. En nee, ik bedoel niet saai want scaai is nog een stapje erger. De scanger zingt erg monotoom en onzuiver en de scolo’s, ja solo’s kan je het niet noemen, zijn zo vals dat de gedachte om de scaren van de scitarist door te knippen spontaan in mij opkomt. Af en toe komt er wel een aardig ideetje voorbij, maar dat is zeker niet genoeg om voor de doorbraak te zorgen waar Karmageddon op hoopt. Met deze cd haal je geen negendelige Miracle Blade of Ginsu 2000 messenset in huis, maar een bot schaartje waarmee je misschien net een verbandje kan knippen om je oren mee te verbinden nadat ze blootgesteld zijn aan deze cd.


mij=Karmageddon / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven