Venerea – One Louder

Los van het gezondheidsargument is er nog een hele goede reden om niet te roken: de centjes. Wanneer mijn kettingrokende vrienden over de vloer komen verbazen ze zich steeds weer over mijn omvangrijke cd-verzameling. “Waar haal je toch het geld vandaan om al die dingen aan te schaffen?”. Heel simpel, ik heb daar zo mijn eigen potje voor. Rekent u even mee? Een pakje peuken kost tegenwoordig een eurootje of vier, er wordt toch al snel een pakje per dag doorheen gejaagd, dus per maand is dat zo’n 120 euro. Bij de huidige cd-prijs praten we dan over een cd-tje of zeven à acht per maand. Ja, dat is niet voor de poes. Nadeel hiervan is wel dat ik soms iets te snel de beurs trek en daardoor toch te veel middelmatigheid in mijn bezit heb. In de jaren negentig kocht ik dozijnen met voor elkaar inwisselbare punkplaatjes, die nu al jaren staan te verstoffen in de kast. Niets mis mee, maar als je er één hebt gehoord ken je ze meteen allemaal. Ik vrees dat One Louder van Venerea tot een zelfde lot is voorbestemd. Niet dat de plaat slecht is hoor, alles is best in orde, goede productie, leuke liedjes, maar meer ook niet. Het zoveelste Scandinavische clubje stoere skaters dat goed heeft geluisterd naar Millencolin, Bad Religion en Pennywise. Opgelicht zult u, de potentiële koper, zich niet voelen maar meer dan een eenmalige draaibeurt is niet te verwachten. Venerea gaat fijn in de kast bij de V en wie weet zien we elkaar over een aantal jaar nog weer eens terug. Ik zou er bijna eens gek van gaan doen en een sigaretje opsteken…


mij=Bad Taste / Suburban

3 reacties

  1. Paal

    Ik wou alleen even melden dat dit een bar slechte resensie is…1)Venerea lijkt bij lange na niet op Millencolin, Bad Religion en Pennywise..2)One louder is duidelijk het beste album van 2005..3)Venerea heeft 1 van de beste live shows…4)Venerea is 1 van de beste bands ooit..5) dus kopen die handel, duidelijk het geld waard

  2. Roeland

    Ik ga toch niet helemaal akkoord met bovenstaande recensie. Natuurlijk ben ik geen referentie op dit vlak en smaken verschillen maar als de cd er niet grijs uitzag van zijn eigen zou ze dat nu wel zijn. Het schijfje staat op mijn pc gsm er steekt een copie in mijn auto en het origineel steekt thuis in de stereo. Go and listen for yourselfs!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven