Skip the Rush – All Is Fit For Tonight

Eén goed liedje, en ik heb echt goed gezocht. Meer dan dat kan ik niet vinden op All Is Fit For Tonight, de veelbejubelde debuutplaat van het Amsterdamse Skip the Rush. Het is nu juist dat liedje – “Elephant Song” – dat mij nieuwsgierig maakte en aanzette tot het beluisteren van het complete album. Een goed gevoel voor het kiezen van de juiste single kan de jongens dus niet ontzegd worden. Op dat ene nummer laat de band horen dat ze weldegelijk iets in huis hebben: een zeer aanstekelijk refreintje, een lekkere dynamiek en een professionele productie. Jammer genoeg blijven de rest van de liedjes hier ver bij achter. Zanger Jaap Warmenhoven doet zo ontzettend zijn best om een eigen en uniek stemgeluid te laten horen dat hij veelvuldig verward raakt in piepend gefreak dat eerder lach- dan indrukwekkend is. Het is jammer dat hij hiermee zo’n zware stempel op de muziek drukt want ritmisch en technisch is het allemaal prima in orde. Juist op de momenten dat hij eindelijk eens niet forceert en ‘gewoon normaal’ doet, hoor je de potentie. Een gezonde dosis pretentie en ambitie kan nooit kwaad maar Skip the Rush wil te veel in één keer. De nummers worden bomvol met ideeën gestopt en en passant moet er ook nog eens plaats geruimd worden voor intellectuele diepgang in de teksten. De voorbeelden zijn duidelijk – Placebo, At The Drive-In, Incubus – maar worden eerder grofweg nagespeeld dan dat er sprake is van een inspiratiebron. Een schakeltje terug en een duidelijkere keuze zouden geen kwaad kunnen. Deze plaat lijkt mij teveel op een single met elf B-kantjes.


mij=Glam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven