VA – Future Soundtrack For America

va-future_soundtrack_for_america.jpgZie je het al voor je? Dat de grote Nederlandse alternatieve acts hun krachten bundelen en gezamenlijk een plaat uitbrengen tegen de heersende negatieve krachten in ons land? En om Balkenende uit het zadel te helpen? Ik zie het eerlijk gezegd niet zo snel gebeuren. En ook al zouden we willen, we ontberen zulke grote acts gewoon. Ik zie een Anouk of Kane (of vul hier uw eigen favoriet in) in ieder geval niet zo scherp stelling nemen. In Amerika is dat anders. Niet alleen is de situatie daar slechter, daar doen acts als R.E.M., Tom Waits en de Flaming Lips er niet zo moeilijk over om hun diensten aan te bieden voor initiatieven als Future Soundtrack For America. Deze bonte verzamelaar is het initiatief van They Might Be Giants‘ John Flansburgh en Spike Jonze. De verzamelaar is bedoeld om mensen aan het denken te zetten, en met de opbrengsten moeten non-profit-organisaties meer armslag krijgen om van Amerika een beter land te maken. Een nobel streven en ik hoop ook van harte dat het ze lukt. Of het veel helpt als wij hier de cd aanschaffen vraag ik me wel af. Maar om de muziek hoef je het niet te laten. Naast bovenstaande genoemde acts valt er genoeg te halen namelijk. Naast deze drie stelen vooral ex-Soul Coughing zanger Mike Doughty, Clem Snide, Ben Kweller en Laura Cantrell de show en het afsluitende “A Distorted Reality…” van Elliott Smith doet je de boodschap bijna vergeten.


mij=Barsuk / Munich

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven