Agents Of Man – Count Your Blessings…

Pepijn was een vrij kleine jongen met een bloempotkapsel en sproetjes en hij droeg altijd de afgedragen kleding van zijn oudere broer. Op de basisschool negeerde iedereen hem want hij hoorde er niet bij en hij wou er ook niet bij horen. In de pauze stond hij steevast alleen, terwijl wij met zijn allen voetbalden op het schoolplein en kusjes ontlokten aan de meisjes. Pepijn ging naar dezelfde middelbare school als ik en daar ontwikkelde zich exact hetzelfde patroon. Wij waren met veel en hadden het leuk, hij was alleen en dat zag er nooit echt gezellig uit. Totdat we een jaar of zestien waren. Opeens begon hij zich aan te passen, hij knipte zijn haren, kocht nieuwe kleren en schafte een hele flitsende brommer aan. Als uit de as herrezen was hij er klaar voor om met de grote jongens mee te doen. Alleen hij wilde veel te graag. Niemand zat meer te wachten op een nieuwe impuls en de gelederen waren al een tijd geleden gesloten. Wat Pepijn ook probeerde, hij kwam er nooit echt tussen, simpelweg omdat hij te laat was en wij zo zonder hem ook wel tevreden waren. Toch lag het niet volledig aan hem, hij deed zijn uiterste best en probeerde alles om er bij te horen, maar dit is hem nooit gelukt. En het gekke is, als ik er nu op terug kijk, eigenlijk was het best wel een leuke vent.


mij=Century Media / Suburban

4 Comments

 1. met deze review ben ik het dus totaal niet eens. Agents of Man heeft een unieke sound in de tegenwoordig vreselijk overbevolkte metalcore sector en heeft met leden van Bulldoze, Sworn Enemy, Cold as Life, One 4 One, en het briljante maar ondergewaardeerde Elements DEC een stel veteranen in huis die WEL weten hoe je deze muziek anno 2005 moet brengen. Ze hebben dan die typische hardcore shoutouts, de powerchords, de chugga-chugga riffs maar in feite klinken ze als geen enkele andere band. er is niets trendy of gestolen aan de soun van deze band en iedereen die het daar niet mee eens is is puur objectief gewoon lui of onwetend. ik kan nog wel even doorgaan over hoe goed deze band eigenlijk is, hoe perfect de mix is en het muzikale vakmanschap maar als je het zelf al niet hoorde is het waarschijnlijk verspilde moeite. goed. ik hou op. luister die plaat nog eens man! 🙂

 2. Zeke

  @ Erik
  “iedereen die het daar niet mee eens is is puur objectief gewoon lui of onwetend”
  Da’s natuurlijk wel een heel erg stellige uitspraak. Dat je me lui noemt kan ik nog best inkomen, dat zegt mijn vriendin namelijk ook altijd. Maar onwetend vind ik toch wel erg ver gaan. Ik heb inmiddels wagonladingen van deze muziek tot me genomen en durf te beweren dat ik er toch zeker wel het een en ander van af weet.
  Als je goed leest zie je ook staan, helemaal aan het eind, “eigenlijk was het best wel een leuke vent”. Wat ik daarmee probeer aan te geven, is dat ik AOM geen slechte band vind maar ze simpelweg te veel achter de feiten aan vind lopen. Op het gebied van de Hardcore zijn we inmiddels al veel stappen verder en ook hun interpretatie van Metal is achterhaald. Hadden ze deze plaat tien jaar geleden neergezet dan was het een heel ander verhaal. Nu zijn ze gewoon te laat en niet meer echt relevant.
  Maar dat is natuurlijk gewoon een subjectieve mening.

 3. tant rita

  i’m the bigest fan of rey fonseca and also the ather boys but they know it and i was pleased to coke for them and they liked our food at the lint fabriek i was ther with my cindy frey.
  god man rey i love you kiss from tante rita xxxxxx

 4. Hmmm Zeke, ik heb ze nu 2 keer gezien, één keer in New York en gisteren in ‘t Paard, en ik moet toch zeggen dat het een geweldige band is en dat AoM en Bulldoze met kop en schouders boven de rest van het Hardcore Festival uitstaken! En, terzijde, het zijn nog allemaal ontzettend grappige gasten ook! 😛

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top