Frankenreiter / Johnson / Love – Some Live Songs (EP)

Ik heb m’n hielen in het warme zand, voel het zonnetje boven m’n hoofd en een aangenaam briesje dat de warmte verdrijft. Loom grijp ik naar het glas rechts van mij voor een verkwikkende slok van een exquise wijn. Zachtjes wiegt mijn hoofd op de muziek…
Ja, had je gedacht! Het is pokkeweer buiten, mijn vakantie moet ik dit jaar alwéér vieren in Balconia en die exquise wijn kan ik niet betalen. En de muziek? Die past daar absoluut niet bij. Het is namelijk een plaatje van drie uiterst laidback muzikanten van Brushfire Records: Donavon Frankenreiter, Jack Johnson en G. Love. De laatste is al lang bekend, Johnson werkt al lang met hem samen en is deze zomer zowaar een verkoopsucces met In between dreams en Frankenreiter mag proberen in hun slipstream ook door te breken. Dat gebeurt met een cd met vijf live-radio-opnamen en een afsluiter die bij een concert is opgenomen. Tja, voor liefhebber van Love en consorten is het best aardig om te horen, maar behalve bij het laatste nummer ontbreekt het echte live-gevoel en voegt het weinig toe aan de versies die al bekend zijn van de albums. Opener “Rodeo Clowns” – zowel door G. Love en Johnson op plaat gezet – is een erg sterk nummer en blijft prima overeind. De andere vier radiotracks zijn leuk, maar niet meer dan dat. De lange afsluiter “Girl I wanna Lay You Down” maakt dat de cd nog positief eindigt, maar van dit cd’tje hoeft niemand wakker te liggen. Zelfs de fans niet.


mij=Brusfire / Universal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven