King Automatic – Automatic Ray

Linkshalf of linksback stond ik in mijn team. Dit had soms fatale gevolgen, want ik kon er niets van. Ik heb het over voetballen. Toch was ik er wel bezeten van, maar door de steeds grimmigere sfeer verdween de lol. Het laatste seizoen was dramatisch. Standen als 0-8, 0-9 en 0-12 werden er genoteerd. En niet ten voordele van mijn team. De genadeslag was een 2-25. Het was een Godswonder dat wij er nog twee ingekregen hebben. Met de teamsport had ik het hierna snel gezien. Ik ontdekte de individuele sport. Hierbij ben ik zelf verantwoordelijk voor mijn daden. In de muziek gaat het net zo. De meeste muzikanten zoeken een eigen team, maar een enkeling probeert het zelf. King Automatic – zijn echte naam is Jay – (Frankrijk) heeft een team in de garagerockband Thundercrack, maar hier doet hij het voor het eerst solo op een album waarbij hij zijn zang begeleidt met gitaar, drums en orgel. En dat alles in een opgefokte vorm van rauwe blues en rock ‘n’ roll, zoals we in Nederland kennen van Belch en Ottoboy. De opnames zijn thuis of live opgenomen en vallen vooral op door de grote hoeveelheid energie die vrijkomt. Nu nog een tour door Nederland waarbij ik hem kan bewonderen en toejuichen. En dat graag met flink wat publiek waarbij wij samen een hecht team vormen dat alles uit King Automatic perst.


mij=Voodoo Rhythm / Clearspot

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven