La Kidda – The Blue-Faced Sessions Part 1

la_kidda-the_blue-faced_sessions_part_1.jpgToen Paul Auster en Wayne Wang halverwege de jaren negentig bezig waren met Smoke – een film in en rondom een sigarenwinkeltje in Brooklyn – hadden ze daar zoveel plezier in dat ze besloten er nóg wat draaidagen tegenaan te gooien. Het resultaat daarvan is te zien in Blue in the Face, waarin onder andere Lou Reed, Madonna en Jim Jarmusch in hun rol van klant in de winkel stukjes improvisatie ten beste geven. Hier en daar misschien een beetje stuurloos maar al met al een zeer aangenaam stukje tijdverdrijf. Waarschijnlijk is dat nou juist te danken aan het vrijblijvende karakter van dat project. En dat is iets wat ik eigenlijk ook zou kunnen zeggen over het tweede album van La Kidda. De directe, zonder al te veel poespas opgenomen songs geven mij het gevoel dat ik naar een boeiend staaltje improvisatie zit te zit luisteren waarbij de soulvolle zang van Arjo Klingens (=La Kidda) als leidraad fungeert. Het is dan ook buitengewoon knap te noemen dat het album nergens inkakt. Want in tegenstelling tot de eerdergenoemde film kent The Blue-Faced Sessions Part 1 geen enkel zwak moment. Arjo, die we al eerder tegenkwamen in de rockband Handsome 3some en het electro-duo Drillem, bewijst met dit album eens temeer dat ze van vele markten thuis is.


mij=Essential Dance Music

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven