Marillion – Wish You Were Here (DVD)

marillion-wish_you_were_here.jpgPas op het moment dat hij in Hoek van Holland op het vaste land stapt krijgt hij het gevoel weer met beide benen op de grond te staan. Zijn hoofd tolt nog van alle kersverse onvergetelijke herinneringen. Hij groet zijn medereizigers; allen gaan gekleed in hetzelfde T-shirtje van dezelfde band. Glunderend denkt hij aan alle CD’s en DVD’s die hij in zijn tas meevoert. Om zijn collectie mee aan te vullen waar zijn kast mee vol staat en zijn spaarrekening inmiddels van is leeg geraakt. Maar och, dat zal hem een grote zorg zijn. Hij heeft enorm genoten en zal nog veel kunnen nagenieten ook. De thuisblijvers hadden hem toch al voor gek verklaard. Gelukkig heeft hij nu het ultieme bewijs van zijn gelijk in handen. Een fraai vormgegeven box met maar liefst vier DVD’s die verslag doen van de vorige twee Marillion Weekend Conventions. Zo’n conventie bestaat uit een lang weekend met gelijkgestemden vertoeven op een vakantiepark, opgeluisterd door optredens van de band, een aantal bevriende bands, de kans om zelf een nummer met de band mee te spelen en wat signeer- en Q&A-sessies. Zo is daar bijvoorbeeld de door fans samengestelde Top 10 die we als hoofdattractie in een puike 5.1-mix terugvinden op schijf één. Nummer twee behelst een Setlist Bingo – songs uit de hoge hoed – en een (semi-)akoestisch optreden. De bandleden voelen zich voor hun eigen parochie zichtbaar op hun gemak en ieder optreden lijkt een klein feestje waarbij het spelplezier van het podium afspat. De bevriende bands doen hun ding op de derde schijf en de vierde is gevuld met fanverslagen, sessies en interviews vooral leuk voor wie erbij was. Maar ook voor de liefhebber die er niet bij was is deze box, die overigens alleen via de bandsite te verkrijgen is, zeer de moeite waard.


mij=Racket Records

11 reacties

 1. jan

  eerlijk gezegd gaat het geneuzel op de 4e dvd op een gegeven moment wel vervelen. een half uur lang mensen die maar niet uitgepraat raken over hoe goed hun bandje is begint al vrij snel te irriteren. edoch, muzikaal gezien erg interessant. 2 en 3 december door uzelf te bewonderen in tilburg en utrecht.
  (ik ben benieuwd hoelang de lijst met reacties op dit postje gaat worden. de ervaring leert dat deze band op 1 of andere manier elke x weer bovengemiddeld veel reacties teweeg weet te brengen.)

 2. Kostelijke box. Leuk artwork, om te beginnen. Da’s wel eens anders geweest als je praat over de dvd’s van Marillion. En dat zijn er inmiddels héél wat. De beelden zelf zijn ook bijzonder aardig, evenals het geluid.
  Het feit dat sommige footage oorspronkelijk alleen bedoeld was om via een webcast te worden vertoond en derhalve niet echt DVD-fähig is zien we graag door de spreekwoordelijke vingers. Toppers zijn toch wel This Town / 100 Nights / Rakes Progress & de setlist bingo. Dankzij deze dvd heb ik Holidays in Eden herontdekt (jaja ik weet het; technisch gezien kun je niet iets herontdekken zonder het eerst te hebben ontdekt – ik vond er namelijk al die jaren geen bal an, afgezien van één of twee nummertjes dan). 14 jaar na dato blijkt dat in enen een hele leuke plaat te zijn. Of ik word gewoon oud (= mild), dat kan ook…
  Ik moet bekennen dat vanwege tijdgebrek schijf 3 en schijf 4 nog niet in m’n spelert hebben gelegen. Dat hoge neuzelgehalte moet ik dus nog gaan bekijken. Resumé: een prachtitem dat iedereen die Marillion een warm hart toedraagt blind moet aanschaffen.
  A propos Marillion: zeg Dré, heb jij niet in een recent verleden tijdens een recent festival met de heren gebabbeld en zitten we niet met zijn allen te wachten op een spannend verslag van die ontmoeting ???
  Roel

 3. Richard

  Een heel erg mooie recensie, en inderdaad klopt het dat de fan uiteindelijk wel degelijk gelijk heeft.
  Het geneuzel van de vierde schijf valt op zich wel mee en is zeker aardig om een keer gezien te hebben. Met gepaste trots durf ik wel toe te geven dat ik het aardig vind om mijzelf (aan het eind) van al die interviews terug te zien. Oke, het is wel schrikken om jezelf op TV terug te zien en te horen. Vooral omdat het aan het eind van zo’n weekend was en dan is (bijna) iedereen behoorlijk brak (en/of bezopen).
  Deze prachtige box geeft wel de sfeer goed weer van zo’n onvergetelijk weekend (waarvan er al drie waren geweest).
  Op naar de volgende Convention en/of DVD-box !?
  Groetjes,
  Richard.

 4. De volgende conventie gaat dus hier in STAMPPOT land plaatsvinden in een filiaal van Centerparcs (naar alle waarschijnlijkheid Port Zelande)
  en word dus financieel gezien voor een boel mensen bereikbaarder dan ooit…
  Het eerste weekend van Februari 2007 is het dus zover….
  Wij zijn erbij … op zeker.
  Oh ja de dvd is geeft een goede kijk op de concerten, en van de andere bands vind ik John Ottway een gaaf dingetje doen, een soort mini en maxi in zn eentje …
  Groedels Robz

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven