Motörhead – Stage Fright (DVD)

motorhead-stage_fright.jpg‘Kijk Junior, dat is nou Lemmy.’ Samen kijken we naar Stage Fright, de DVD die Motörhead heeft gemaakt ter ere van hun 30-jarig bestaan. ‘Ik vind die mijnheer een beetje eng, papa, en de muziek hard’. Beetje lager volume dan maar, want hij moet natuurlijk op termijn Lemmy wel koel gaan vinden. Kort daarna zit hij gebiologeerd te kijken naar die enge man die het optreden zoals altijd aftrapte met de woorden ‘Good Evening. We are Motörhead and we play rock-‘n-roll’. Ongelofelijk dat die Lemmy al langer dan ikzelf leef deze levensstijl volhoudt. En schijnbaar hoeft hij nog steeds niet te matigen gezien de backstage rider die langs komt op de tweede DVD en de verbluffende hoeveelheden bier en whisky die daar opstaan. Al schijnt hij nu een mindere periode door te maken, op het podium vorig jaar in Düsseldorf was hij gewoon nog steeds een jonge – weliswaar lelijke – God, die de dames uitdaagt met de woorden ‘If you show yer tits, yer might get on it!’ Junior lijkt ondertussen vooral gefascineerd te zijn door de lichtshow waaronder Lemmy, Phil en Mikkey spelen en stoort zich totaal niet aan de strakke bak herrie die ze produceren. Motörhead neemt pas aan het einde van de set gas terug met een intieme versie van “Whorehouse Blues”. Daarna komen ze loeihard terug met “Ace of Spades”. Junior klaagt nu toch wel. Ik breng hem maar naar bed. Dit was voorlopig wel weer genoeg rock-‘n-roll voor hem. Ikzelf kijk de liveshow nog een keer. Nu met het hilarisch droge commentaar – ik zou het allemaal willen aanhalen – van de heren over de moderne lichtshow, de epileptisch snelle cameravoering, hun muziek en elkaar.


mij=SPV / Rough Trade

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven