Unfold – Aeon-Aony

De apocalyps komt eraan. Mijn vermoeden is dat deze van start gaat in Zwitserland. De jongens van Unfold hebben er namelijk alvast de soundtrack voor opgenomen. Weliswaar al in 2003, maar je kunt beter te vroeg zijn dan te laat natuurlijk. De loodzware dissonante post-hardcore die zij over ons heen storten laat in elk geval weinig aan de verbeelding over. Verwrongen gitaarlijnen, drumpartijen als mokerslagen, bas die het in het laag en sublaag zoekt en een zanger die de laatste restjes profiel van zijn stembanden afschreeuwt. Maar ook textuurtjes die ruimte bieden voor een laatste ademteug en sfeervolle piano-intermezzi worden niet geschuwd. Maar nooit te lang, want voor je het weet barst de hemel weer open en dendert de volgende ultrazware moshriff over je heen. Eerder dit jaar deed Buried Inside al iets soortgelijks. Unfold is echter vast ook wel bekend met het werk van Breach, Neurosis en Cult Of Luna. Niet voor niks heeft Cult Of Luna-mastermind Magnus Lindberg de plaat geproduceerd, samen met Pelle Henricsson, die ooit met Refused heeft gewerkt. Met de sound zit het dus wel ook wel snor, maar dat moet ook wel wil je overtuigen in dit genre. En overtuigen, dat doet Unfold. Met deze plaat positioneren ze zich royaal in de voorhoede van de apocalytische post-hardcore. Laat het einde van de wereld maar komen.


mij=Code:Breaker / Suburban

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven