22 Pistepirkko – Drops & Kicks

22 Pistepirkko - Drops & KicksOp de tv zie ik Mick Jagger en Keith Richards. In Twee Vandaag zelfs. Het zou verboden moeten worden. Mick Jagger zingt. Valser en lelijker dan ooit tevoren. Denkt dat’ie nog steeds vijfentwintig is. Keith Richards praat. Of iets wat daarop lijkt. Hij komt nauwelijks uit zijn woorden. Na het eerste uitgesproken woord moet hij denken over het tweede en is het eerste al weer vergeten. Ja, ze komen wel naar Amsterdam, want dat is het Europese hoofdkwartier van de Stones. Zoiets brabbelt hij volgens de ondertiteling. Een nieuw album zelfs. Ik denk aan pensioen. En aan 22 Pistepirkko. Een rare sprong, ik geef het toe. Maar toch. Op het nieuwe album van deze Finnen Drops & Kicks staat zo’n nummer dat de Stones maar wat graag zouden maken. Het is de single “Rat King”. Die zou niet misstaan op de setlist van een Arena-concert. Wat ik zie op de tv stemt me treurig en ik zet nog maar eens Drops & Kicks op. Dat is namelijk een fijn, divers album. Al ruim twintig jaar gaan ze mee, die Pistepirkko’s. Die bagage hoor je terug op Drops & Kicks. Op een positieve manier. Na flirts met elektronica en hiphopritmes op de laatste platen is Drops & Kicks anders. Straightforward punk (“Not So Good At School”), dromerige pop (“Mr. Twister”), rhythm & blues (“I Got Burned”) en natuurlijk hun avant-garde roots komen langs en ik geniet er nog eens van.
´s-Avonds check ik nog snel even mijn mail. Een nieuwsbrief van Mist. Ze kondigen, bijna vol trots, aan dat ze in het voorprogramma spelen van 22 Pistepirkko. In de bovenzaal van Paradiso. Da’s andere koek dan de Arena. Betere koek ook. En een betere band. Deze speelt vast niet alleen maar greatest hits die klinken als het anagram van dat woord. Deze spelen nummers van hun nieuwste plaat omdat ze er goed genoeg voor zijn.

1 september staan Mist en 22 Pistepirkko in de bovenzaal van Paradiso
2 september speelt 22 Pistepirkko met Cool Genius in Hedon. En daarna nog op de volgende plekken:
03-09 Luik, Sound Station
04-09 Utrecht, Ekko
26-09 Rotterdam, Rotown
12-10 Groningen, Vera
13-10 Tilburg, 013
14-10 Brussel, Botanique


mij=Bare Bone Business / Konkurrent

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven