Blackfire Revelation – Gold and Guns on 51 / Early Man – Early Man

blackfire_revelation-goldandgunson51.jpgDe mannen van Blackfire Revelation zijn verrassend genoeg getekend door Fat Possum, ondanks dat ze into Black Sabbath, Blue Cheer en andere jaren zeventig rockmastodonten zijn: logge riffs, voortdenderende drums, lang haar, wijde broekspijpen en de versterkers op 11. Humor hebben ze ook, getuige de slogans op de hoes en hun website: ‘Taking no prisoners. And if we do, not abusing them.’ En: ‘Flying In Missing Man Formation In Honor of Cliff Burtons Since 2003’. Will Oldham schijnt overigens ook een fan te zijn, getuige een citaat in de bio: ‘I will play at your funeral.’ Kortom alles in zich om een fijne band te zijn, ware het niet dat deze debuut-EP het vooral moet hebben van de twee covers (Blue Cheer’s “Second Time Around” en “I Want You Right Now” van The Troggs). Hun eigen songs missen een smoel en misschien doet hun band dat zowiezo, want Blackfire Revelation bestaat uit twee man: een drummer en een zanger/gitarist (wel met een Flying-V, overigens). In ongeveer hetzelfde straatje, maar dan een versnelling hoger en ruim tien jaar later qua invloeden, is Early Man bezig. Fijne riffs en breaks en een verrassende producer, namelijk Matt Sweeney (Chavez, Zwan, Bonnie Prince Billy) en platenmaatschappij (Matador). Ook Early Man doet aan ouwe hardrock en humor (“Fight”: ‘Allright, so you wanna fight? My fists are sticks of dynamite!’), al stamt hun versie van hardrock vooral uit de jaren tachtig. Denk overigens niet aan The Darkness, maar aan de echt stoere hardrockers uit die tijd. Ze doen het alleen wel iets anders dan de Judas Priestsvan deze wereld: ook Early Man bestaat slechts uit twee man, drummer Adam Bennatti en zanger/gitarist Mike Conte. Voor hun liveshows schijnen ze nog op zoek te zijn naar een bassist. Net iets meer dan een grap, want de liedjes zijn in orde en ze hebben nota bene getourd met Mastodon.


mij=Fat Possum / Munich en Monitor / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven