Eagles – Farewell Tour 1, Live In Melbourne (DVD)

eagles-farewell_tour_1_live_in_melbourne.jpgNog altijd staat Hotel California prominent vooraan in mijn kast. De plaat waarmee de Eagles mijn hart en eigenlijk de hele wereld veroverden. Zelf zag ik in 1977 en 1996 concerten van de band. Afgezien van de klasse muziek was het een gezapige bedoening met te weinig verschil tussen studio en podium. Ook speelden ze speelden mijn favoriete nummer “The Last Resort” niet. Dat werd later gecompenseerd door een prachtige versie op de dvd Hell Freezes Over. Waar deze het vooral moest hebben van de intieme sfeer, wordt er op de nieuwe dvd Farewell Tour 1 vaker een echt feestje gebouwd. Grappig is dat Randy Meisner‘s meesterwerk “Take It To The Limit” vertolkt wordt zonder Meisner zelf, die na Hotel California uit de Eagles stapte. De nieuwe nummers zijn nogal wisselend van kwaliteit. “One Day At A Time” geeft me het idee van het Eurovisiesongfestival, het andere, “No More Cloudy Days”, is wel weer lekker! Dvd 2 begint ruig en pas dan valt me op dat er toch wel wat veranderd is sinds 1996. De lichtshow met videobeelden zijn indrukwekkend. Het absolute hoogtepunt blijft “Hotel California”, met een intro van de koperssectie, maar ook verbluffend gitaarspel aan het slot. Ook het slot is erg sterk met “Take It Easy” en “Desperado”, de traditionele afsluiter, met het nog altijd prachtige stemgeluid van Don Henley. Toch voegt deze DVD niet veel toe aan eerdere uitgaven, het blijft natuurlijk heerlijke muziek en het plezier van de bandleden is opvallend. Ondertussen wacht ik al 26 jaar op een nieuw studioalbum, maar de titel van deze DVD doet vermoeden dat het bij meerdere Farewell Tour-DVD’s zal blijven. Stiekem hoop ik toch dat ze nog eens verrassend uit de hoek komen, en anders is er gelukkig nog genoeg oud werk af te spelen.


mij=Warner

13 reacties

 1. Pffffft, een gruwelijk gelikte DVD. Er is volgens mij helemaal NIETS live aan deze DVD, behalve dan de beelden. Alle “ziel” die je nog wel een beetje terug kon vinden op “Hell Freezes over” is hier uitgemixt….

 2. Andrew

  Ben al fan van The Eagles muziek sinds 1973 en ze blijven mijn favorieten.Jammer genoeg vind ik wel dat ze geen cd met nieuwe muziek meer hebben uit gebracht.Ik hoop weer dat er een komt.
  Wie weet of de Farewell tour ook hier in Nederland komt?

 3. Arie

  En daar komt ie dan, na 28 jaar wachten, hopen en er eigenlijk niet meer in geloven…. De nieuwe CD van de EAGLES. 01-05-2007 komt ie uit. Ik kan niet wachten eindelijk, eindelijk!!!
  “The Long Road To Eden”

 4. Gerard Bloem

  In 1973 nam een vriend Arie Lievaart de eerste toen nog platen mee uit de USA. Ik moest toen in dienst bij de mariniers dus kon niet mee, maar nu na 34 jaar wat een gewelidige muziek nog steeds! Maar is die CD nu al uit of niet? Misschien weet jij het Arie? Laat eens wat horen.

 5. arie

  Hallo Gerard, nee dat ben ik niet, ben wel al fan vanaf het begin en nog steeds trouwens, laatste jaren heb ik ze verschillende keren ‘live’ gezien. 2001 in Ahoy 205 in Atlanta/USA en vorige jaar in London, zoals je zegt geweldige muziek en live zijn ze zo verschrikkelijk goed (Nog steeds en eigenlijk beter dan vroeger zelfs denk ik) CD komt pas in October uit. Als het ff tegenzit niet in Europa, daar ze een contract met een groot winkelketen hebben afgesloten (wal-mart). Maar als het moet kan ik wel wat regelen hoor. Heb veel contacten in Amerika en ben er zelf ook vrij regelmatig.
  Groetjes,

 6. Eric Roeske

  Dit is geen reclame, eerder een bevestiging:
  Na 28 jaar komt er een nieuw dubbelalbum! Nu voor slechts € ***** bij Bol.com. Daar kun je reeds enkele nummers beluisteren. Beschikbaar op 26.10.2007.
  Klik, voor zover aanwezig, op de nummers met een muzieknoot om naar een muziekfragment te luisteren. Zie: http://www.bol.com
  Ciao, Eric

 7. mik

  Gisteravond het concert ‘Long road out of eden’ bijgewoond in Ahoy. Het was super….echt geweldig. Mix van oud en nieuw en ze hebben ruim 2,5 uur gespeeld!!! Ik ben nog helemaal lyrisch!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven