Electric Eel Shock – Beat Me

electric_eel_shock-beat_me.jpgJapanners zijn de koningen van het kopiëren en samenvoegen van andermans ideeën om er vervolgens een superieur destillaat van af te leveren. En als het ze niet zelf lukt, dan halen ze er gewoon hulp bij van een buitenlander die het ze leert. Electric Eel Shock is hier ook weer een stuitend voorbeeld van. Aan de hand van onze eigen Attie Blauw hebben deze drie Japanners in de Wisseloord Studio‘s vorig jaar Beat Me opgenomen. Een overheerlijk rockalbum, want dertig jaar vuige rockmuziek door de shredder halen is voor dit drietal geen probleem. Mötorhead, AC/DC, Ramones, Iron Maiden en vooral ook Black Sabbath, alleen de grootste namen zijn goed genoeg voor Electric Eel Shock. Een bij vlagen hilarisch album ook, want een fatsoenlijke zin Engels op papier zetten lijkt haast wel onmogelijk voor ze. Laat staan om het accentvrij te zingen. Maar misschien hebben ze dat dan ook wel gekopieerd van de Duitsers, het zou zo maar kunnen. Eerlijk gezegd maakt het ook geen zak uit eigenlijk. De rock van Electric Eel Shock op Beat Me is namelijk zo puur, maar toch over de top, dat ik alleen maar kan grijnzen bij het horen van teksten als ‘You are so drunk, fucker. Yes, you are. You Stink of Fish, you disgust me. Fuckin’ you. Yes, you do’. Al is de tekst van het afsluitende nummer van Beat Me dan wel weer sterk. Maar goed, dat is dan ook een rare cover Black Sabbath’s “Iron Man”. Heerlijk.


mij=Demolition / Bertus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven