Final Fantasy – Has a Good Home

final_fantasy-has_a_good_home.jpgDit gaat niet over Final Fantasy – The Game, of The Movie – dit gaat over The Band… Hoewel de naam wel een eerbetoon schijnt te zijn aan het oorspronkelijke spel, heeft het er verder niets mee van doen. De zanger van het duo Final Fantasy is gezegend met een van de betere stemmen. Je zou kunnen denken aan iemand als Jens Lekman, of eigenlijk zelfs aan een nazaat van Cliff Richard, maar daar doen we Owen Pallett tekort mee… Waar namelijk Cliff veel aan truttigheid meebrengt, weet Final Fantasy je in te pakken met fijn afgesteld strijkwerk, terwijl pizzicato-gepluk en een freaky geluidje vaak dient als ritmische begeleiding. Het andere deel van het duo wordt gevormd door Leon Taheny, die normaal voor het Canadese label Blocks Recording Club veel mix- en opnamewerk doet. Dit album klinkt als een kerkdienst, maar dan wel een opwekkende en beslist geen slaapverwekkende. Owen Pallett (een acroniem voor Open Wallett?) is de voorganger en hij weet je bij de preek te houden. De muzikale begeleiding houdt je nog eens extra bij de les. Na de dienst mogen we weer gelouterd de straat op, halleluja! Een fijn, folky en ingetogen album voor een lome zondagmiddag.


mij=Tomlab / Konkurrent

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven