DM Bob & Country Jem – Bum Steer

dm_bob_and_country_jem-bum_steer.jpgDuitsers en country, kan dat goed gaan? En Duitsers en country en humor? Het is erg verleidelijk om cliché’s uit de kast te gaan halen bij het bespreken van Bum Steer van D(eutsch) M(ark) Bob & Country Jem (Finer). De twee in Hamburg wonende maar oorspronkelijk uit Louisiana en Groot-Brittannië afkomstige muzikanten/beeldend kunstenaars hebben elkaar gevonden in een tweemans band die zich vooral toelegt op grappen als “Who put the cunt in cuntrey” en “Lou short for loser” (nu ja, dat is eigenlijk wel geinig). Van de humor moeten ze het dus niet hebben en van hun muzikale techniek ook niet. Met hun muzikale kennis en bagage zit het wel snor, want ze zetten breed in: van redneck-garagerock (opener “Bar-B-Q Bob”), dronken cajun (“Too late for tequila”) en polka (“Pachinko”) tot een harmonicablues (“Girlfriend stole my alien”). Daarnaast heeft Jem Finer nog een achtergrond in The Pogues, dus stiekem zitten de liedjes prima – maar vaak net te weinig verrassend – in elkaar. De kwaliteit van de opnames (categorie: bandrecorder in oude schuur) past vreemd genoeg wel bij de primitieve teneur van de liedjes. In de kroeg klinkt het allemaal ongetwijfeld briljant, maar zoals dat gaat is een grap meestal alleen bij eerste beluistering grappig. Zouden ze daarom niet genoemd worden op de website van hun platenlabel?


mij=Hazelwood / Clearspot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven